Please Activate WooCommerce Plugin First, to use it.

Sport – Rodičem v Brně

Cyklostezka Jižanský dvorek – Olympie

Nenáročná cyklostezka vedoucí stále po rovince, doplněná spoustou hřišť a občerstvení. Jedinou nevýhodou je, že je mezi Brňany hodně populární, takže tu bývá dost plno. Náš cyklovýlet vždy začínáme u Jižanského dvorku, kde pohodlně zaparkujeme auto. Děti určitě potěší spousta domácích zvířátek na dvorku s pěkným hřištěm hned vedle.

Více info. Cyklostezka Jižanský dvorek – Olympie

Sportovní areál Hroch

V areálu U Hrocha můžete využít širokou nabídku sportů. Kromě kopané a plážového volejbalu zde nabízí možnost vyzkoušet baseball, lakros a frisbee. K dispozici je tu univerzální hřiště s umělým povrchem určené pro futsal, basketbal, nohejbal a volejbal, dále jsou tu 3 kurty na plážový volejbal a klubovna se sociálním zázemím.

Více info: Sportovní areál Hroch

FotbalGolf Kšírovka

Neobvyklá sportovní disciplína, u které zažijete spoustu zábavy. Najdete ji v Horních Heršpicích u řeky Svratky. FotbalGolf (zkráceně folf) je kombinací fotbalu, golfu a minigolfu, který se hraje na 18 jamek.

Více info: FotbalGolf Kšírovka

Dopravní hřiště Riviéra

Dopravní hřiště na Riviéře patří mezi naše nejoblíbenější v Brně. Najdete ho v těsné blízkosti městského koupaliště Riviéra. Nejvíce se nám líbí, že je z části kryté a oproti jiným dopravním hřištím je zde i zázemí s WC a automatem na drobné občerstvení.

Více o dopravním hřišti: Dopravní hřiště Riviéra

 

Areál na Kraví hoře

Na Kraví hoře najdete nejen krytý plavecký bazén a venkovní koupaliště, ale také rozsáhlé hřiště pro děti s nespočtem různých prolízaček a pavoučích sítí. To vše s krásným výhledem na brněnskou dominantu hrad Špilberk.

Více info zde: Areál na Kraví hoře

Sportovní vyžití za Olympií

Olympia park v Brně-Modřicích je nejrozsáhlejší park plný hřišť se spoustou vyžití, a to včetně sportovního. Ze sportu tu můžete využít 1,3 km dlouhou in-line dráhu, horolezeckou stěnu, Beach volejbal a cyklostezku, která je velmi oblíbená u brněnských cyklistů.

Více info: Olympia park

Na kole z Rajradu do Židlochovic

Jestli s rodinou jezdíte rádi na kole a moc nemusíte přeplněné cyklostezky, tak tohle je ideální volba. Tato trasa je velmi nenáročná a až na jeden malý kopeček vede stále po rovince. Naši cestu jsme začali v Rajradu u Benediktinského kláštera a pokračovali jsme po Svatojakubské cestě směr Židlochovice.

Více info: Na kole z Rajradu do Židlochovic

Kam z Brna s dětmi na jednodenní lyžování

Sepsali jsme pro vás pár tipů, kam si s dětmi zajet na jednodenní lyžování. Lyžařských center do hodiny jízdy z Brna je více než dost a my vám je v příspěvku trochu představíme.

Více info: Kam z Brna s dětmi na jednodenní lyžování?

Pálava na kolech

Pálava je ráj cyklistů a hlavně těch, co vyhledávají cyklostezky po rovince. Naši trasu jsme začali v Novosedlech u dětského hřiště, které je opravdu veliké a velmi dobře vybavené. Než rodiče vybalili kola, děti si zatím pohrály. Z Novosedel jsme vyrazili po cyklostezce směr Jevišovka.

Více info: Pálava na kolech

Cyklovýlet kolem Nových Mlýnů

Pálava je na kola pro děti opravdu jak dělaná. Tentokrát jsme zvolili okruh kolem vodní nádrže Nové Mlýny, který je sice dlouhý 26 km, ale je stále po rovince, takže jej děti hravě zvládnou.

Více info: Cyklovýlet kolem Nových mlýnů

Cyklostezka z Ivančic do Oslavan

Cyklostezka z Ivančic do Oslavan patří k našim nejoblíbenějším. V Brně a jeho okolí je cyklostezek spousta, ne všechny jsou však vhodné pro malé děti skrze jejich náročnost. Tato cyklostezka (zvaná Templářská) je velmi nenáročná, pouze 3 200 metrů dlouhá a zvládnou ji hravě i začínající cyklisti. Převýšení je pouze 16 m.

Více info o cyklostezce: Cyklostezka Ivančice – Oslavany (Templářská cyklostezka)

Cyklovýlet Z Kuřimi na vyhlídkovou věž na Zlobici

Tenhle cyklovýlet není úplně po rovince, ale pětileté děti ho hravě zvládly, a hlavně je plný zvířátek, hřišť a zajímavostí nejen pro děti.

Více info: Cyklovýlet Z Kuřimi na vyhlídkovou věž na Zlobici

 

Šlapadlem po Brněnské přehradě

Šlapání na šlapadle je nenáročnou aktivitou, kterou se mohou rodiče odreagovat, zatímco děti se pohodlně vezou. Výhled na přehradu ze šlapadla vám dá zase nový úhel pohledu na naše brněnské letovisko.

Více info: Šlapadlem po Brněnské přehradě

Cyklostezka Šlapanice – Sokolnice

Takhle cyklostezka je pro malé děti jak dělaná. Nejen, že je stále po rovince, ale také je zde oproti brněnským cyklostezkám minimum lidí a cesty jsou pěkně široké. My jsme náš cyklovýlet začali na ulici Nádražní u restaurace Sokec, což je velmi dobré a strategické místo. Pohodlně tu zaparkujete auto, u parkoviště je hned jedno dětské hřiště, takže mezitím, co vybalujete kola, si děti mohou pohrát.

Více info: Cyklostezka Šlapanice – Sokolnice

Dopravní hřiště Velké Meziříčí

To jsme tak jednou měli cestu kolem Velkého Meziříčí a vzpomněli si na jedno dopravní hřiště, o kterém jsme slyšeli jen to nejlepší.  Tak nám to nedalo ho nenavštívit a okoknout, jestli je tomu opravdu tak a stojí za to se za ním z Brna a okolí vydat.  A po návštěvě tohoto skvělého hřiště musíme říct, že rozhodně za návštěvu stojí. 

Více info: Dopravní hřiště Velké Meziříčí: