Please Activate WooCommerce Plugin First, to use it.

Kam z Brna s dětmi na jednodenní lyžování? – Rodičem v Brně

Někdy si chcete udělat z Brna výlet na lyže, jen tak na otočku… Sepsali jsme proto pár tipů, kam si s dětmi zajet na jednodenní lyžování.

1. Ski areál Harusák u Nového města na Moravě Hlavním lákadlem je tu sedačková lanovka. Cesta sem trvá cca 65 minut. Pro děti je sjezdovka naprosto ideální. Měří 550 m a kopec není prudký tak je to super i na naučení. Mají zde i školu lyžování, ski servis a půjčovnu.

2. Olešnice – zde si s dcerkou ráda zajedu v pracovní den, když je tu málo lidí. Dojedete sem za cca 50 minut z Brna. Líbí se nám, že jsou zde hodně zaměřeni na malé děti. Je tu dětské lano, super lyžařská školička a dokonce i dětský koutek s hlídáním, kdyby si chtěl někdo zalyžovat a měl dítě co nelyžuje, tak mu ho zde pohlídají. Je zde poma, kotva a lanový vlek, takže pro děti opravdu ideální.

3. Ski Luka nad Jihlavou – super tip od paní co je sleduje tyto stránky. Z Brna je to sem asi hodinu cesty (79 km). Je zde také sedačková lanovka a jako jediní tu mají dokonce čtyřsedačku. Navíc je tu ještě kotva. Délka 660 m modré sjezdovky. Je tu lyžařská školička pro děti za velmi dobré ceny; c částce je i vstup na vlek (400 Kč na 50 min, 700 Kč za 2 hodiny, což je fakt paráda). Sem určitě brzy vyrazíme vyzkoušet.

4. Stupava v Buchlovských horách – vzdálena cca 60 km od Brna (zhruba 50 min). Lyžařský areál nabízí 3 vleky spíše pro lyžaře, co už něco málo umí a dětské lano, které je zdarma. Kopec je prý hodně prudký, tak k učení asi nevyhovující. V areálu naleznete půjčovnu, servis, lyžařskou a snowboardovou školu, rychlé občerstvení i restauraci.

5. Němčičky (okres Břeclav) – je to nejníže položený ski areál ve Střední Evropě, z Brna vzdálený cca 40 km. Je tu klasická poma plus pás pro začátečníky, který je zdarma (asi jediný pás ve zmiňovaných střediscích). Když jsou dobré sněhové podmínky jsou v provozu dvě sjezdovky; modrá a červená. Půjčovna, servis lyží a lyžařská školička je samozřejmostí jako ve všech zmiňovaných střediscích.

6. Ski areál Hodonín u Kunštátu – Délka sjezdovky je 550 m a převýšení 100 m. Je tu klasický vlek poma a dětský lanový vlek (100 m dlouhý). Lyžařská škola, půjčovna a ski servis je samozřejmostí. Areál byl nějaký čas mimo provoz skrz opravu vleku, ale už by měl být plně v provozu.

7. Ski areál Fajtův kopec – toto středisko se nachází nad Velkým Meziříčím a když je D1 bez kolon, dá se sem dojet i za 40 minut. Hlavní sjezdovka měří 430 m a je zde kotva. Je tu i dětská sjezdovka o délce 110 m. Lyžařská škola je samozřejmostí a je tu nový Ski bar a zrekonstruovaná restaurace. Kopec mírný a široký, takže vhodný i pro začátečníky.

8. Ski Areál Jimramov – cesta zabere zhruba 75 min (85 km) je to největší kopec na Vysočině, kde si zalyžuje i opravdu dobrý lyžař. Uprostřed panenské přírody, lyžařská škola pro děti i dospělé, dětský svah ještě nebyl plně v provozu ale pracovalo se na něm (zkontrolujte aktuální info). Půjčovna veškerého vybavení, bufet, v okolí hodně hezkých chalup k ubytování.

9. Ski areál Hrubá Voda – cesta zabere zhruba 75 min (110 km od Brna). Park sportu Hrubá Voda nabízí čtyřsedačkovou lanovku a 3 vleky včetně moderního dětského pásu pro nejmenší. Jsou zde 4 sjezdovky modré i červené od 250 m do 600 m. Školičku lyžování zde vede Newman School, což je záruka kvality. k prodeji je i rodinné zvýhodněné vstupné. Navíc je tu ještě bobová dráha, která funguje i v zimě, tak si můžete dopřát adrenalinová zážitek.

Leave a Reply