Please Activate WooCommerce Plugin First, to use it.

Pálava na kolech – Rodičem v Brně

Délka trasy: 18 km. Ale trasu si může zkrátit, když nepojedete do Dobrého Pole, nebo naopak prodloužit např. výletem do Rakouska.
Doprava: autem – zaparkovat u dětského hřiště v Novosedlech.
Náročnost trasy: velmi nenáročná, stále po rovince


Pálava je ráj cyklistů a hlavně těch, co vyhledávají cyklostezky po rovince. My jsme původně měli v plánu objet okruh Nové Mlýny, ale bohužel jsme se zalekli velmi frekventovaného přejezdu přes most, kudy cyklostezka vede, tak jsme rychle vymýšleli náhradu. Našli jsme parádí cyklostezku, plnou zajímavostí pro děti, s krásným hřištěm a velmi povedenou zastávkou na oběd.

Naši trasu jsme začali v Novosedlech u dětského hřiště, které je opravdu veliké a velmi dobře vybavené. Než rodiče vybalili kola, děti si zatím pohrály. Z Novosedel jsme vyrazili po cyklostezce směr Jevišovka. Přestože jsme jeli tuhle trasu o víkendu, kdy bylo krásné počasí, na cyklostezce jsme skoro nikoho nepotkali. Z Jevišovky jsme se vydali směr Nový Přerov, kde jsme věděli o jedné úžasné hospůdce s názvem Jáňův Dvůr, kde opravdu výborně vaří a je tu i vyžití pro děti v podobě zvířátek, pískoviště, houpacího koně a domečku na stromě.

Možností, kam pojedete z Nového Přerova je více. Kousíček (asi 500 m) jsou rakouské hranice, tak se po cyklostezce můžete zajet podívat i do Rakouska. Pokud máte menší děti, které ještě moc neujedou, můžete se pomalu vrátit do Novosedel, nebo si zajet ještě takový okruh do Dobrých Polí. To už je opravdu na vás.

Leave a Reply