Please Activate WooCommerce Plugin First, to use it.

Cyklostezka Jižanský dvorek – Olympia park – Rodičem v Brně

Tato stezka je u našich děti velmi oblíbená. Je nenáročná, stále po rovince a je tu spousta hřišť, občerstvení a vyžití pro děti. Jedinou nevýhodou je, že je mezi Brňany hodně populární, takže tu bývá dost plno. Jelikož máme prozatím možnost chodit ven i v pracovní den dopoledne, máme často tuto stezku téměř pro sebe. Pokud se sem vydáte odpoledne nebo o víkendu, počítejte s větším počtem lidí.

Náš cyklovýlet vždy začínáme u Jižanského dvorku, kde můžete i pohodlně zaparkovat. Děti určitě potěší spousta domácích zvířátek na dvorku s pěkným hřištěm hned vedle. Pokračujeme kolem biotopu přes most nad řekou Svratkou a hned za ním se nachází další hřiště: odstavený parník, kde si děti mohou hrát (včetně pumptracku na ježdění pro odvážné). Tady se zdržíme vždy velmi dlouho.

Dále pokračujeme podél řeky Svratky směr Olympia. Většinou po cestě ještě nakrmíme kačenky a labutě. Po 2 km od startu přijdeme k našemu nejoblíbenějšímu hřišti za Avionem. Děti ho mají rády hlavně díky točivé skluzavce a bývá tu málo dětí. Pokud je odsud dostanete a ještě nebudete mít hřišť dost, tak pokračujte dál, podél Retro muzea Na statku. Po necelých 2 km přijdete k Olympii, kde je obrovské hřiště plné vyžití jak pro menší děti, tak pro ty starší. O víkendu a svátcích tu navíc jezdívá vláček, takže počítejte s tím, že se tu rozhodně zdržíte. Celá trasa od Jižanského dvorku k Olympii má 4 km, což je pro děti ideální vzdálenost a dá se to pohodlně ušlapat tam i zase zpátky.

Kde Jižanský dvorek najdete?
V Brně-Horních Heršpicích mezi ulicemi Kšírova a Dufkovo nábřeží. Napojit se na stezku ale můžete kdekoliv po cestě (dle mapy), nebo začít u Olympie.

Jak se k Jižanskému dvorku dostanete?
Autem pohodlně zaparkujete u Jižanského dvorku na ulici Dufkovo náměstí
MHD: autobus č. 49 zastávka Kšírova, autobus č. 40 zastávka Hněvkovského

Leave a Reply