Please Activate WooCommerce Plugin First, to use it.

Šlapadlem po Brněnské přehradě – Rodičem v Brně

Brno má tu výhodu, že k němu přiléhá letovisko s typickou prázdninovou atmosférou, ke kterému můžete dojet autem, na kole, ale i šalinou. Brněnská přehrada (čili pro Brňáky Prýgl) je v teplých měsících vítaným útočištěm pro spoustu lidí a není divu – když budete chtít, opravdu si tu můžete připadat jako na dovolené.

Na koupání zde bývají vhodnější spíš počáteční týdny prázdnin, v případě teplého léta se voda začíná už v druhé půlce prázdnin kazit. Podniknout se tu dá ale celá řada jiných aktivit. Můžete si tu například půjčit elektrolodičku a plavit se po přehradě po vlastní ose.

Velmi oblíbenými jsou v posledních letech paddleboardy (tedy prkno podobné surfu, na kterém stojíte a odrážíte se pádlem), tradiční oblibě se pak těší šlapadla, která jsme po letech života v Brně konečně také vyzkoušeli. Nejlépe dostupnou půjčovnou šlapadel a paddleboardů je Půjčovna U sirky, která se nachází v zátoce naproti restauraci Rybářská bašta a dojdete k ní pohodlně od přístaviště.

Šlapání na šlapadle je nenáročnou aktivitou, kterou se mohou rodiče odreagovat, zatímco děti se pohodlně vezou. Výhled na přehradu ze šlapadla vám dá zase nový úhel pohledu. Šlapání je vcelku bezpečné, dětem jsme nicméně pro jistotu dali záchranné vesty. Ty mají v půjčovně k dispozici. Připravte si také hotovost, karty tu nepřijímají. Na šlapadlo se vejdou max. tři dospělí nebo 2 dospělí a 2 děti. Pokud si vyjedete během slunečného dne, rozhodě doporučujeme přibalit opalovací krém 🙂

A pokud by vám připadalo, že děti z toho pohybu při šlapání rodičů vyváznou příliš snadno, můžete je nechat unavit na některém z mnoha hřišť okolo přehrady, nebo na skákacích hradech a trampolínách, které jsou dostupné u několika podniků v blízkosti přístaviště.

Kde půjčovnu šlapadel najdete:
Rakovecká zátoka,
Brněnská přehrada, pláž U sirky
635 00 Brno

Cca 15 minut cesty od zastávky Přístaviště (tramvaj č. 3)

Ceník:
Zapůjčení šlapadla: 60 min. – 200 Kč (30 min. – 120 Kč)
Zapůjčení paddleboardu: 60 min. – 100 Kč (30 min. – 50 Kč)

Leave a Reply