Please Activate WooCommerce Plugin First, to use it.

Cyklovýlet kolem Nových Mlýnů – Rodičem v Brně

Délka trasy: 26 km
Doprava: autem – zaparkovat v Pasohlávkách u fotbalového hřiště
Náročnost trasy: cesta sice dlouhá, ale stále po rovince. Hodnotíme proto jako středně náročnou.


Pálava je na kola pro děti opravdu jak dělaná. Tentokrát jsme zvolili okruh kolem vodní nádrže Nové Mlýny, který je sice dlouhý 26 km, ale je stále po rovince, takže jej děti hravě zvládnou. Naši trasu jsme začali v Pasohlávkách u fotbalového hřiště (kde jsme také zaparkovali auto). Velkou výhodou je, že se tu nachází i dětské hřiště, takže si děti mohou pohrát, než se vybalí kola. Stejně tak je to pro ně super odměna na závěr výletu 😊 Na cestu si vyhraďte (ať se nemusíte honit) alespoň 4−5 hodin. Se spojením návštěvy např. Dolních Věstonic nebo kempu Merkur to může být krásný celodenní výlet.

V Pasohlávkách jsme se napojili na cyklostezku s označením 5174 a vydali se směr Brod na Dyjí. Doporučuji začít tímto směrem, protože první asi třetina cesty (hlavně z Brodu nad Dyjí) není tak pěkně upravená jako závěrečná část. Nenechte se také zastrašit, že kousíček (1,7 km) do Brodu budete muset po hlavní silnici, dá se to v pohodě zvládnout, pokud děti umí jezdit pěkně po kraji silnice. V Brodu nad Dyjí si dávejte jen pozor, ať správně odbočíte. Musíte se pořád držet cyklostezky 5174, což tady bohužel není moc dobře značené. Musíte sjet v točce přes sochou svatého Floriana na Mušovskou cestu (nejlépe si to ověřit v mapě).

Tady pojedete polní cestou až k hlavní silnici, která vede na Mikulov. Zde musíte jen opatrně přejít hlavní silnici a pokračovat po cyklostezce. Odsud je to už pohodička po asfaltové cestě, stále kolem nádrže. Čeká vás ještě jedno přejetí mostu, ale zde je už chodníček, tudíž je to bezpečnější.

Ve Strachotíně na ulici Sklepní je spoustu vinných sklípků, což byla i naše zastávka na občerstvení. Přímo u cyklostezky je příjemné občerstvení i s malým dětským koutkem. Pak už jsme se zase napojili na cyklostezku a pokračovali zpět k autu do Pasohlávek. Ještě si můžete udělat zastávku v kempu Merkur (platí se zde ale vstupné), kde je spoustu vyžití pro děti.

Leave a Reply