Please Activate WooCommerce Plugin First, to use it.

Cyklovýlet Z Kuřimi na vyhlídkovou věž na Zlobici – Rodičem v Brně

Délka trasy: 17 km
Doprava: autem – zaparkovat u hřbitova na ulici Tišnovská, nebo v blízkosti rybníku Srpek.
Náročnost trasy: občas je na trase kopec, občas se musí slézt z kola, ale děti od 5 let – 6 let ji hravě zvládnou. Hodnotíme jako středně náročnou.


Tenhle cyklovýlet není úplně po rovince, ale pětileté děti ho hravě zvládly, a hlavně je plný zvířátek, hřišť a zajímavostí nejen pro děti. Naši cestu jsme začali a auta zaparkovali v Kuřimi u hřbitova na ulici Tišnovská, kde jsme se napojili na cyklostezku s označením 5197A.

V Kuřimi po cestě kolem rybníka Srpek je spousta zajímavostí. Je tu přírodní dětské hřiště, kamenný kruh a procházková trasa plná informací o dřevu. Poté jsme pokračovali směr Lipůvka, kde je moc pěkná nová cyklostezka. U Lipůvky nás tedy čekal náš první kopec. Po příjezdu do Lipůvky nepokračujte po cyklostezce, ale odpočte ke kostelu sv. Cecílie. Tady v parku u kostela na děti čeká jedno nádherné dětské hřiště a jezírko, tak je to ideální místo na odpočinek a třeba i svačinku.
Po této zastávce jsme projeli parkem a napojili se na hlavní silnici, která vede na Nuzířov. Po hlavní silnici jsme jeli asi jen 300 m a abychom nejeli po silnici, sjeli jsme do lesíka (lipová alej) a tady jsme jeli lesní cestou. Teda spíš jsme kola tlačili (ale je to kousek). Na konci této cesty jsme přešli zmiňovanou hlavní silnici a už se napojili na cestu směr rozhledna Zlobice.

Cesta je pěkná, občas tedy do kopce, ale děti ji hravě zvládly. Na konci cesty leží areál firmy Oveko zabývající se chovem ovcí, kde je i rozhledna Zlobice. V areálu uvidíte kromě oveček i oslíky a koně. Ze Zlobice jsme se kousek vrátili na Zlobice rozcestí (asi 500 m), kde byste měli už vidět šipku k lesnímu baru Na Našem. Tady jsme se nemohli nezastavit a občerstvit se. Velkým překvapením pro nás bylo, že tu mají i ovečku, muflonku a dokonce i páva. Toho jsme tedy neviděli, ale alespoň slyšeli.

Po této zastávce jsme se vydali zpět směr Kuřim. Nazpátek jsme jeli lesní cestou. U rozcestí je to tedy pořádný sešup dolů, ale z kola jsme slezli a ten kousíček ho svezli. Jedná se opravdu asi o 100 m a pak už je cesta naprosto bez problémů a hlavně pořád z kopečka, což se dětem náramně líbilo. Na konci této cesty už jsme se zase napojili na cyklostezku na Kuřim a pokračovali jsme směr hřbitov, kde jsme měli zaparkovaná auta.

Leave a Reply